Billigform.dk

Find øvelser og tilbud på træningsudstyr, sportstøj, kosttilskud med mere.

3 tips til at øge muskelmassen

Føler du, at du arbejder hårdt i fitnesscenteret og stadig ikke ser nogle resultater? Det kan være enormt demotiverende, at besøge fitnesscenteret flere gange om ugen - og stadig ikke føle at man ser nogen ændringer, hvad end du ønsker større arme, tydelig sixpack eller bare en generel flottere fysik.

Selvom træningen er den vigtigste faktor for den flottere fysik, er der andre regler, der kan have en enorm effekt på det endelige resultat. Det vil vi her dele med jer, i dette opslag.

Kostplanen

Du har formentligt hørt og set det før. For kosten er alfa-omega, for at se det resultat du ønsker, når det gælder det endelige resultat. Og faktisk, er viden omkring kosten ikke det store udfordring. Udfordringen er, at holde det ved lige og rent faktisk følge kostplanen.

Protein er kroppens byggesten. Det er vigtigt at du indtager nok protein - og altså gode proteiner. Selvom det ville være dejligt nemt, at få sit protein via flæskesvær, som altså indeholder +60 gram protein pr. 100 gram, er dette et no-go. Hold dig til de gode proteiner, som vi typisk finder i kylling, fisk, kød, linser, bønner, tofu, kikærter, sojabønner og æg. Altså er der masser af muligheder om du er vegetar eller ej.
Udover disse proteinkilder, kan det være en god ide, at indtage protein i form af kosttilskud. Du kan finde et stort udvalg af proteinpulver her på siden.
Du kan vælge at måle din mad i kalorier. Men dette kan være trættende på sigt og det kan lade sig gøre på andre måder. Vil du gerne undgå dette, er en anden mulighed, at stille dig foran spejlet d. 1 hvert måned, og evalurere, hvad du gerne vil forbedre. Vil du gerne have større arme? Så fokuser primært på armene den næste måneds-tid. Du træner selvfølgelig også resten af kroppen, men med fokuset lagt på armene. Og hvis du gerne vil vokse, så sørg for at få nok mad - uden at få for meget. Lær din krop at kende. Vil du gerne tabe dig, så skru ned for kalorierne, og fortsæt med at gøre op med dig selv, måned efter måned. Synes du ikke armene er vokset efter måneden er gået, er der intet galt med at tage en måned eller flere efterfølgende.

Hvile

Simpelt som det lyder. Og alligevel er dette en af de største udfordringer, blandt mange der træner. Ønsker du at dine arme skal vokse, ville det jo være dejligt let, at kunne træne arme alle ugens dage, for så at se markante resultater efter en måneds-tid. Sådan fungerer det desværre ikke.
Når man træner og løfter tungt, river vi vores muskler i stykker. Herfra, gælder det om at restituere og lade musklerne samle sig igen - nu i stærkere format, så dette ikke sker igen. Det er netop her, vi skal fylde vores muskler med de rigtige næringstoffer via kosten - og hvile, for at de kan samle sig igen. Derfor vil det ikke fungere, hvis vi træner samme muskelgruppe dag ud og dag ind, i håb om at det ville skabe resultaterne hurtigere.
Det anbefales, at vente minimum 48 timer, før du træner samme muskelgruppe igen. Altså 2 døgn og gerne mere. Det er af denne årsag også vigtigt, at man ved hvilke øvelser, der rammer de forskellige muskler. Hvis du træner triceps den ene dag, vil det derfor ikke anbefales at træne bryst dagen efter, da du vil benytte tricepsen igen, ved for eksempel bænkpres og andre øvelser hvor man "skubber".
Sidst men ikke mindst, husk at få nok søvn. Det kan have en stor effekt, om du får 5 timer - som er for lidt, eller 8 timers nattesøvn som anbefales.

Cardio

Er et emne der kan diskuteres en del. Er træningen nok i sig selv? Ja, det er den vel egentligt. Alligevel, stemmer vi for at du har et par dage om ugen, eller nogle minutter før eller efter træningen, som er dedikeret til cardio, hvad end det er løb, en tur på cyklen, svømning, eller hvad der passer dig bedst. Med cardio, holder vi formen ved lige, hvilket der kun har en positiv effekt. En effekt, vi ikke får ved kun at stærketræne. Derudover er det godt til din forbrænding, og altså holde din markeringer skarpere. Så altså, vi anbefaler at du får din cardio i løbet af ugen, uden at det skal være dit primære fokus, hvis du ønsker at få større muskler.

Det kunne være dejligt let, hvis der bare var én metode, man kunne forholde sig til, når det gælder styrketræning. Men eftersom ingen krop er ens og lysten til træningen kan være forskelligt fra person til person, gælder det altså om at finde måden du trives bedst med. Alligevel, er træningen, kosten, hvile og konditionen de vigtigste punkter, når det gælder bodybuilding, og denne artikel er skrevet ud fra vores holdninger omkring styrketræning, og hvad der er vigtigt at forholde sig til.